Blog

Haloween ünnep

-stofy
-stofy
2022.10.20 08:00
Haloween ünnep

A Halloween ünnep az Egyesült Államokban, Írországban és Kanadában és a világ más részein.

Az emberek mindenféle dolog előtt tisztelegnek, például a goblinok, a horrorfilmek és a boszorkányok előtt úgy, hogy tököt faragnak és a kedvenc karaktereiket ábrázolják a verandán, erkélyen vagy az ablakokban.

A világon sokfelé és sokféle okból ünneplik a Halloweent. A vallástól az alternatív kultúrán át a hálás összejövetelekig, vagy az elmúlt években elhunytak tiszteletére.

Az írások szerint egy ősi kelta pogány ünnepről van szó, amely régebbi mint a mindenszentek ünnepe.
A kereszténység terjedésekor ezt az ünnepet valamiért nem tiltották be, sőt a mindenszentek ünnepét is ehhez a dátumhoz kapcsolták.

A Halloweent kísérteties hangulata jellemzi. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy jelmezek, ideiglenes testdíszek, partikonyhák és tökfaragások lesznek mindenhol, ahová csak nézünk.

A Halloween és a tökfaragás kéz a kézben járnak. A Halloween, egy olyan alkalom, amely minden sötétet, félelmet és groteszket ünnepel és már több mint 200 éve létezik.

Napjainkra a jelmezekkel és dekorációkkal való ijesztgetés családközpontú ünnepévé vált. A tökfaragás is egy remek alkalom, hogy a család apraja-nagyja együtt legyen. Viccesen kiélhejük a bennünk rejlő kreativitást.

Az alábbi képre kattintva vásárolhatsz te is!