A görögdinnye fogyasztásának számos egészségügyi előnye van. Ezek egyike, hogy jó C-vitamin forrás. A C-vitamin segít megelőzni a sejtkárosodást, és segíthet az immunrendszer javításában. A görögdinnye másik egészségügyi előnye, hogy magas az élelmi rosttartalma. Az élelmi rostok segíthetnek szabályozni a vércukorszintet, és segíthetnek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát is. A görögdinnye jó forrása a likopinnak, amely egy fitokemikáliás anyag, amely összefüggésbe hozható a rák kockázatának csökkenésével. A görögdinnye fogyasztása elősegítheti az egészséges testsúlyt. Alacsony kalóriatartalmú és kalóriadús, ami azt jelenti, hogy segít feltöltődni anélkül, hogy sok kalóriát vinnél be a szervezetedbe.
A dinnye fogyasztás:
- Magas víztartalma okán kiválló vesetisztító
- Védi a szemet mivel magas a béta-karotin tartalma.
- Segít megelőzni a daganatos megbetegedéseket
- Izületi problémák kezelését is elősegíti
- Magas vérnyomás kezelés
- Vércukor stabilizálása*
- Kalóriaszegény, ezért kiválló a fogyókúrázóknak
- Segít megelőzni az érszűkületet
A görögdinnye és a vércukorszint. Tanulmányok kimutatták, hogy a görögdinnye segíthet csökkenteni bizonyos cukorbetegséggel összefüggő szövődmények kockázatát. A cukorbetegeknek figyelniük kell az élelmiszerek glikémiás indexére. Bár ez a görögdinnye esetében nem különösebben magas, a fogyasztásával kapcsolatban mégis érdemes lehet tanácsot kérni táplálkozási szakértőjétől.