A termelői sárgabarack vagy más nevén kajszibarack az egyik kedvenc lekvárnak való gyümölcsünk.
A lekvár készítés nagyszerű módja annak, hogy elhasználd a felesleges érett sárgabarackot, és egyszerre élvezd a gyümölcs finomságát. Ha feleslegben van a kajszibarack, vagy éppen nincs időd egy sima barackos étel elkészítésére, akkor a lekvárfőzés a tökéletes megoldás.
A lekvár elkészítéséhez nem kell más, mint egy kis méz (cukor helyett), sárgabarack és befőttesüveg. Először is mossd meg a sárgabarackot. Ezután tedd egy fazékba, és lassú tűzön kezd puhára párolni. Ha megpuhultak, adj hozzá a mézet vagy cukrot, és főzd tovább, amíg a lekvár sűrű nem lesz. Ügyelj arra, hogy időnként megkeverd, hogy a sárgabarack ne égjen meg.
A hazai termelői Kajszibarack június elejétől, augusztus végéig kapható az üzletünkben. Ebben az időszakban a különböző sárgabarack fajták váltják egymást.
Nyár elején (május) importból származó gyümölcsöt is árusítunk.