Az őszibarack ízletes és tápláló gyümölcs, amely hozzájárulhat az egészségesebb életmódhoz. Azonban a fogyasztóknak figyelembe kell venniük a helyi időjárási tényezőket, az íz, az állag, és a minőség szempontjából. Üzletünk e tényezők tükrében igyekszik mindgg a legfinomabb és legszebb gyümölcsöket felvásárolni és tovább értékesíteni.
Az őszibarackban sok vitamin és ásványi anyag található. A leggyakoribbak közé tartozik a C-vitamin, a magnézium, a kálium, a folsav (folsav), a B6-vitamin és a réz. Mindezek a vitaminok és ásványi anyagok fontos szerepet töltenek be szervezetünkben.
Az őszibarack friss elfogyasztása a legjobb módja annak, hogy a legtöbb tápértéket kihozzuk belőle.
Tápértékük megőrzése érdekében hűvös, száraz helyen tárolhatók.
Az őszibarack fogyasztás:
- Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
- A szív egészségének javítására pozitív hatással bír
- A cukorbetegség kockázatának csökkentése
- A stroke kockázatának csökkentése
Az őszibarack érési ideje nyár közepétől késő őszig tart.
Az őszibarack szezonja azonban július, augusztus, szeptember.
A hazai hűtőházban tárolt őszibarack október-novemberig kapható az üzletünkben.
Nyár elején (májustól, június közepéig) importból származó gyümölcsöt árusítunk.