Adalékmentes házi készítésű kocsonya. Hagyományos békebeli kocsonya füstölt hússal.
A legjobb kocsonya recept szerintem a miénk, de ezt remélem megértitek, hogy nem árulhatjuk el.
A jó kocsonya titka a lassú és hosszan tartó főzés. A sertés kocsonya főzési ideje nem egy rövid folyamat. Mi a finoman ízesített kocsonyalében az alapanyagokat 6 órán át főzzük.
A saját kocsonya receptünket nem árulhatjuk el, az azonban biztos hogyha megkóstolod nem fogsz csalódni benne.
Az igazi kocsonya hozzávalói:.
- sertés láb
- sertés csülök
- pörzsölt sertés bőrke
- sertés farok
- füstölt hús (oldalas, tarja, parasztsonka)
- vöröshagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- só
- bors
A tökéletes kocsonya a fenti fűszerek és hozzávalók mennyiségének függvénye. Ha ezekre ráérzel finom kocsonya tál kerülhet asztalodra.
Ha mégsem bajlódnál a főzéssel, nálunk igazi klasszikus kocsonya kapható szezonálisan!
A kocsonya eltarhatóságia a főzéstől számított 10 nap.
Azt mindenki tudja, hogy a gyümölcs fogysztás nagyon egészséges, de hogy a kocsonya is az... Erről bővebben olvashatsz a Tudatos vásárlás menüpont alatt!
A hagyományos kocsonya adalékanyagot, színezéket, zselatint, tartósítószert nem tartalmaz.