Tejtermék

A tej az első táplálék amit magunkhoz veszünk. Ennek ellenére a tej nem mindenki számára egészséges. A tej és a tejtermékek szervezetünkre gyakorolt hatásai megosztja az orvostudományt is.

Vannak akik napi szinten ajánlják fogyasztását és vannak csoportok akik kifejezetten ellenzik.

Ez alapján nehéz eldönteni, hogy a tej egészséges vagy sem. Fogyasszuk bátran vagy kerüljük mint élelmiszert.

Azonban a száraz tények, hogy a tejben számos vitamin és ásványi anyag található. Ezek közül legfontosabbak az A-, D-, E-, K-, B-vitaminok, valamint a kalcium és a foszfor. A tej és tejtermékek a legjobb kalciumforrásoknak számítanak. A kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás mellett a kalciumbevitel 60-70 százaléka tejtermékből származik. Van bennük D-vitamin is.

  • A kalcium hasznosulása a tejből és tejtermékekből kimagasló.
  • Valamennyi zsiradék közül a tejzsírok emészthetősége a legjobb
  • Az UHT tejekben nincs tartósítószer. Ez egy speciális hőkezelési és csomagolási technológia.
Nézet:
Nézet:
  • A kalcium hasznosulása a tejből és tejtermékekből kimagasló.
  • Valamennyi zsiradék közül a tejzsírok emészthetősége a legjobb
  • Az UHT tejekben nincs tartósítószer. Ez egy speciális hőkezelési és csomagolási technológia.