A kesudió felhasználása igazán széleskörű. Legtöbben csak natúron, önmagában fogyasztják ezt a csemegét, azonban ennél változatosabban is beépíthetjük étrendünkbe.
Kicsit lepirítva nasinak is tökéletes. Édességekbe krémnek, szósznak nagyon jó vagy akár finomra aprítva különböző kekszek tésztáját dobhatjuk fel vele. A legújabb trend a kesuvaj, aminek elkészítése egyszerűbb, mint azt sokan gondolják. Érdemes kipróbálni, hiszen egy szelet kenyérre vagy kalácsra kenve igazán új és különleges ízeket fedezhetünk fel.
A főételek kesudióval való ízesítéstől sem kell megijednünk. Legyen szó akár rizsről, tésztáról, csirkéről, de akár egyszerű ragukhoz is passzol.
Érdekesség, hogy a kesudió nem egy dióféle, hanem egy alma ami nem belül hanem az almán kívüli csonthéjas kinövés.