A kígyóuborka rengeteg vitaminban és ásványi anyagban gazdak, rendkívül egészséges zöldségféle. Nem véletlen, hogy előszeretettel alkamazzák a szépségiparban is.
Egyes fő előnyök közé tartozik a vérnyomás csökkentése, a cukorbetegség szabályozása. Ezek a hatások az uborka héjában található élelmi rostoknak köszönhetőek.
Ásványi anyagok közül a kálium, a mangán, a szilícium, a foszfor és amolibdén található benne.
Vitaminjai az A- és C-vitamin, iiletve találahtó benne folsav is.
A kígyóuborka fogyasztás:
- Enyhíti a bőrirritációt
- Csökkenti a sérült bőr duzzanatát
- Megelőzi reumát
- Csökkenti a vérnyomást
- Szabályozza a vércukrot
- Ránctalanít
Tárolás: hűvös helyen vagy hűtve tárolandó