A kolozsvári szalonna egy hagyományos Magyar húsos szalonnaféle, amely a sertés hasaaljából és az oldalas részéből, más néven császárszalonnából készül. Ez a szalonnaféle különleges helyet foglal el a magyar gasztronómiában, köszönhetően gazdag ízvilágának és sokoldalú felhasználhatóságának.
Mivel füstölt húsaink nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket, a vákuumcsomagolás egy kiváló alternatíva, hogy megőrizzük a hús szaftosságát, frissességét és hagyományos ízvilágát.
Felhasználási javaslat:
A kolozsvári szalonna sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiválóan alkalmas magyaros ételek, például pörköltek, lecsók, rakott ételek ízesítésére, de önmagában, vékony szeletekre vágva, friss kenyérrel és zöldségekkel is ízletes csemege. Sütve ropogós állagot kap, amely salátákhoz vagy főételek mellé is kitűnő választás.
Megrendelés előtt nézd meg a szállítási infó menüpontot!