A lila burgonya tartalmaz antocianinokat, antioxidánsokat, amelyek megvédik a szervezetet a szabad gyökök károsodásától. A szabad gyökök nagyon instabil molekulák, amelyek károsíthatják a sejteket, ha figyelmen kívül hagyják őket. A lila burgonya fogyasztása csökkentheti a gyulladást és leküzdheti az olyan betegségeket, mint a rák. Ezenkívül ez a burgonya gazdag A- és C-vitaminban, valamint élelmi rostokban. Ezért ideális ételeket készítenek, vagy olyan receptekhez, mint például sütemények vagy torták készítéséhez szükséges összetevőket.
A lilaburgonya fogyasztása:
- Erősíti az immunrendszert.
- Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását
- Hatékonyan csökkenti a vérnyomást
- Csökkentheti a gyulladást
- Hatékonyan segíthet leküzdeni a daganatos megbetegedéseket
A lilaburgonyának igen magas a fehérje, a rost és szénhidráttartalma.
Ezért elősegíti a zsírégetést.
Fogyókúrázóknak, sportolóknak, ezen belül is a testépítőknek kifejezetten ajánlott.
Tárolás: hűvös helyen