A mandulát finomra őrlöljük. így készül a mandulaliszt.
Nagyon egészséges: serkenti az agy működését így elősegíti a koncentrációt, az öszpontosítást és a figyelmet. B vitaminban és E vitaminban gazdag.
Ásványi anyagtartalma is figyelemre méltó: kálium, kálcium, magnézium, foszfor, vas, mangán és cink.
A mandula-mandulaliszt fogyasztás:
- Szabályozza vércukorszintet és az anyagcserét többek között a vizeletet. kiegyensúlyozza a gyomorsav termelődését.
- Erősíti a csontozatot, a fogazatot és az izomzatot.
- Segíti az agyműködést, csökkenti a fáradékonyságot.
- Segíti a hormonok termelését
- Egészségessé teszi a hajat és a bőrt.
- Nyugtatóan hat az idegrendszerre.
Tápérték 100 g termékben
Energiaérték 2519 kJ / 600 kcal
Zsír 50 g
Telített zsírsav 3,5 g
Szénhidrátok 10,7 g
Cukor 3,6 g
Rost 10,7
Fehérje 21,4 g
Só 0,00 g