Mangalica sertésből, sajátos fűszerezéssel, különleges füstöléssel, ínyenceknek készült finomság. Vastag bélbe töltve.
A csabai tájegységre jellemző fűszer felhasználásával, adalékanyag és tartósítószer nélkül. Jellemzően sok pirospaprika.
Eredeti csemege csabai vékonykolbász, mangalica húsból készítve.
Füstöléssel és konyhasóval készült. Vagyis nem az egészségtelen pác sót használják (a pác só előnye, hogy a füstölés után a sonkának, húsoknak nagyon szép piros színe marad, illetve a pácolási időt több mint felére csökkenti. Összetevője a kálium-nitrit).
Dinasztiákon átívelő családi recept alapján készült termék.
Nemzedékeken átadott recepttel készül. A nagypapa több mint 50 éve kezdte el a kobász gyártást.
A termék azóta már hungarikum lett!
Adalékanyagot és ízfokozót nem tartalmaz.
Hungarikum

Ajánlott: szendvicsekre, hidegtálakra, friss kenyérrel, héjában főtt burgonyával.
Főzéshez: rántotta alá, rakott krumplihoz, tepsis krumpliba.
Sütéshez: kolbásszal töltött karaj