Csabai kolbász

A békéscsabai Knyihár család már több mint 50 éve tölti a kolbászt.

Ez idő alatt a termékük HUNGARIKUM lett!

A fűszerezéskor nem használnak borsot, azonban jellemzően sok a pirospaprika. Ennek a következő történet a magyarázata.

Egy anekdota szerint Bonaparte Napóleonnak köszönhetjük a kolbászt, amit ma csabaiként ismerünk. Ugyanis a napóleoni háborúk során az angolok blokád alá vették Európa kikötőit és hiánycikk lett a bors, amellyel akkoriban a kolbászt fűszerezték. Ekkor találhatták ki a csabai mesterek, hogy a helyben megtermelt paprikával helyettesítik a borsot.

Bár e történet nincs alátámasztva, de az bizonyos, hogy borsot azóta sem tesznek a kolbászba Csabán, pirospaprikát viszont annál többet.

forrás: http://turizmus.bekescsaba.hu/Bekescsaba-kolbasz

Nézet:
Nézet:

Jellemzően sok pirospaprika.