-
Akciók
-
Élelmiszer
-
Termelők - Gyártók
Hazai őstermelők, kistermelők, családi válalkozások standjai a virtuális termelői piactéren.
- Blog - recept
- Hírek - aktualitás
- Információk
Gyártási technológiara, ízesítésre utaló tulajdonságok.
A békéscsabai Knyihár család már több mint 50 éve tölti a kolbászt.
Ez idő alatt a termékük HUNGARIKUM lett!
A fűszerezéskor nem használnak borsot, azonban jellemzően sok a pirospaprika. Ennek a következő történet a magyarázata.
Egy anekdota szerint Bonaparte Napóleonnak köszönhetjük a kolbászt, amit ma csabaiként ismerünk. Ugyanis a napóleoni háborúk során az angolok blokád alá vették Európa kikötőit és hiánycikk lett a bors, amellyel akkoriban a kolbászt fűszerezték. Ekkor találhatták ki a csabai mesterek, hogy a helyben megtermelt paprikával helyettesítik a borsot.
Bár e történet nincs alátámasztva, de az bizonyos, hogy borsot azóta sem tesznek a kolbászba Csabán, pirospaprikát viszont annál többet.
Ha a régi világ ízére vágysz, a csabai kolbász az egyik dolog, amit ajánlunk neked. Az akácfán füstölt kolbász friss illatának nehéz ellenálni. A hagyományos magyar fűszerekkel ízesített, mint a kalocsai fűszerpaprika, a kömény és a fokhagyma. Nem találsz autentikusabb ízt. A csabai kolbász a legfinomabb alapanyagokból készül, és remek választás a nap bármely szakára.
Itt az ideje, hogy lemondjunk a húskészítmények utánzatáról, és válasszuk a legjobbakat!
Gyártási technológiara, ízesítésre utaló tulajdonságok.