Csabai kolbász

A békéscsabai Knyihár család már több mint 50 éve tölti a kolbászt.

Ez idő alatt a termékük HUNGARIKUM lett!

A fűszerezéskor nem használnak borsot, azonban jellemzően sok a pirospaprika. Ennek a következő történet a magyarázata.

Egy anekdota szerint Bonaparte Napóleonnak köszönhetjük a kolbászt, amit ma csabaiként ismerünk. Ugyanis a napóleoni háborúk során az angolok blokád alá vették Európa kikötőit és hiánycikk lett a bors, amellyel akkoriban a kolbászt fűszerezték. Ekkor találhatták ki a csabai mesterek, hogy a helyben megtermelt paprikával helyettesítik a borsot.

Bár e történet nincs alátámasztva, de az bizonyos, hogy borsot azóta sem tesznek a kolbászba Csabán, pirospaprikát viszont annál többet.

forrás: http://turizmus.bekescsaba.hu/Bekescsaba-kolbasz

Nézet:
Nézet:

Ha a régi világ ízére vágysz, a csabai kolbász az egyik dolog, amit ajánlunk neked. Az akácfán füstölt kolbász friss illatának nehéz ellenálni. A hagyományos magyar fűszerekkel ízesített, mint a kalocsai fűszerpaprika, a kömény és a fokhagyma. Nem találsz autentikusabb ízt. A csabai kolbász a legfinomabb alapanyagokból készül, és remek választás a nap bármely szakára.

Itt az ideje, hogy lemondjunk a húskészítmények utánzatáról, és válasszuk a legjobbakat!