A medvehagyma, más néven vadfokhagyma, egy tavaszi növény, amely rendkívül népszerű lett hatánkban az elmúlt évtizedben. Ez a zöld növény vadon található.
A medvehagymát a konyhában sokféleképpen fel lehet használni. A leveleket frissen, salátákba, szendvicsekbe vagy főtt ételekbe lehet vágni. A medvehagyma felhasználható még fűszerként levesekben, szószokban vagy akár süteményekben is. Az íze tökéletesen kiegészíti a halakat, a húsokat és a zöldségeket is.
Szezonális termék.
Időjárástól függően márciustól április végéig kapható.
A medvehagyma vadon terem. Gyűjtését engedéllyel rendelkező, hozzáértő (zöldség termesztéssel foglalkozó) kistermelők végzik a bakonyi hegységben.
A medvehagyma hasonlít a gyöngyvirágra, ami mérgező.
Ezért is fontos, hogy a vásárlásod során kerüld az alkalmi árusokat!