A sütőtök fogyasztása rendkívül előnyös a szervezetünk számára.
A sütőtök kiváló forrása az A-, C- és E-vitaminnak, valamint káliumnak, magnéziumnak és cinknek. Számos antioxidánsban és rostban is gazdag, így nagyszerű választás azok számára, akik javítani szeretnének étrendjükön. Szuperélelmiszerként különösen előnyös azok számára, akik az immunrendszerük erősítésére törekszenek, vagy akik szeretnének egészségesek maradni az év hidegebb hónapjaiban. A tök rendszeres fogyasztása csökkenti a gyulladást, javítja az emésztést és egyensúlyba hozza a hormonokat. Ezenkívül még a mentális egészség javításában is segíthet, mivel segíthet csökkenteni a stresszt és növelni a fókuszt. Összességében a sütőtök kiváló kiegészítője bármilyen diétának!
A sütőtök vitamin tartalma is igen jelentős.
A sütőtök fogyasztás:
- Javítja a szem egészségét
- Segíti az emésztést
- Elősegíti a fogyókúrát
- Megfiatalítja a bőrt
- Gyulladás csökkentő hatású
- Csökkenti a vérnyomást
Az A-vitamin, a béta-karotin, a C-vitamin, az ásványi anyagok serkentik az immunrendszert, csakúgy, mint a sütőtök magjában található cink.
Rendkívül jó hatással van tüdőgyulladás és megfázásos betegségek kezelésére.
Ezenkívül a sütőtök fogyasztás rendkívül ajánlott a várandós anyukák számára.
Tárolás: hűvös helyen vagy hűtve tárolandó