A szárított vargánya egy természetes és kézműves termék, amelynek minősége változhat a természetes alapanyagok és az előállítási folyamatok függvényében. A vargánya színe és vágási formája is különböző lehet, attól függően, hogy milyen alapanyagból készül. A kisebb gombák apróbb darabokra vágva kerülnek szárításra, míg a nagyobbak szép csíkokra vághatók. A szárítás során a nap ereje is befolyásolja a végeredményt. Az erősebb napsütés sötétebb árnyalatot eredményez.
Mivel a szárított vargánya elkészítése időigényes és munkaigényes folyamat, korlátozott mennyiségben tudjuk beszerezni. Az aktuális készletünk ezért 5-6 különböző termelőtől érkezik, ami a minőség kis mértékű eltérését eredményezi. Ez azonban egy garancia is egyben, hogy minden egyes adag egyedi minőségű marad, a természet adta lehetőségek függvényében.
A vargánya gomba különleges ízét és aromáját szárítva élvezhetjük leginkább.
A szárított vargánya gombát felhasználás előtt áztassuk meleg vízbe.
A szárított vargányagomba fantasztikus kiegészítője lehet leveseknek, pörkölteknek vagy akár frissen sült ételeknek is. Intenzív ízével fokozhatjuk ételeink ízhatását.
Ezek a gombák a világ számos országában népszerűek. Használhatók pizzák, tészták, levesek, szószok, rizottók vagy bármilyen olyan ételekben, amelyekhez egy kis íz cumamit szeretnél hozzáadni.