Családi recept alapján készült termék.
Hazai alapanyagból, hagyományos eljárással készült termék.
Házi készítésű disznótoros, sütnivaló véreshurka.
Rizs hozzáadásával készül. A tölteléknek való alapanyagot (sertés belsőség, sertés tokaszalonna, fejhús) megfőzik, majd ledaraálják, hozzáadják a megfőtt rizst és a nyers vért.
Fűszerezik, jól összekeverik és bélbe töltik.
Végül 70-80 °C fokos vízben 2-4 percig abálják, majd lehűtik. Az abáláshoz és a rizs főzéshez azt a vizet használják amiben az alapanyag megfőtt. Úgy nevezik, hogy abálé.
A hűtés után süthető.
Adalékanyagot és ízfokozót nem tartalmaz.
Hűtve tárolandó: 2-5 °C között
Érdekesség, hogy a hurkát ,,nyersen'' vagyis sütés nélkül is lehet fogyasztani, hiszen a benne lévő töltelék meg van főzve! A főző vízbe egész borsot, babérlevelet, fokhagymát, vöröshagymát is tesznek, amit természetesen leszűrnek a rizs főzése előtt.