-
Akciók
-
Élelmiszer
-
Termelők - Gyártók
Hazai őstermelők, kistermelők, családi válalkozások standjai a virtuális termelői piactéren.
- Blog - recept
- Hírek - aktualitás
- Információk
Gyártási technológiara, ízesítésre utaló tulajdonságok.
Adalékmentes, hagyományos házias ízesítés.
Hurka, kolbász, abált szalonna, disznósajt, májas, sültszalonna, kocsonya, tepertő, tepertőkrém, házi sült zsír.
A disznótor egy nagyon régi népi hagyomány.
Ennek megfelelően a disznótoros húskésztményeink is hagyományos eljárással, adalékmentesen, házi fűszerek és családi receptek alapján készültek.
A disznótor annak idején megmozgatta a falu apraját, nagyját. A hajnalban kezdődő munka, estére ünnepi mulatozássá és lakomává alakult át. A lakoma alapanyagául szolgált a hajnalban levágott jószág friss húsa, melyből sültek, pecsenye, hurka-kolbász, főtt szalonna és disznósajt is készült. A megmaradt húst és szalonnát lesózták, pácolták, így készítve elő a 4-6 hét múlva történő füstöléshez.
Ezek az illatos bükkfán vagy akácfán füstölt termékek egész télre megtöltötték az éléskamrát.
Gyártási technológiara, ízesítésre utaló tulajdonságok.