Disznótoros

A disznótor egy nagyon régi népi hagyomány.

Ennek okán disznótoros késztményeink is hagyományos eljárással, adalékmentesen, házi fűszerek és családi receptek alapján készültek.

A disznótor annak idején megmozgatta a falu apraját, nagyját. A hajnalban kezdődő munka, estére ünnepi mulatozássá és lakomává alakult át. A lakoma alapanyagául szolgált a hajnalban levágott jószág friss húsa, melyből sültek, pecsenye, hurka-kolbász, főtt szalonna és disznósajt is készült. A megmaradt húst és szalonnát lesózták, pácolták, így készítve elő a 4-6 hét múlva történő füstöléshez.

Ezek az illatos bükkfán vagy akácfán füstölt termékek egész télre megtöltötték az éléskamrát.

Nézet:
Készlet:
12 db
Szezonális termék
Kocsonya
Kocsonya
790 Ft
Egységár: 2 079 Ft/kg
Nincs raktáron de előrendelhető
Általában kapható
Sertés tepertő
Sertés tepertő
3 650 Ft
Egységár: 3 650 Ft/kg
Nincs raktáron de előrendelhető
Ritkán van készleten
Tokacsík
Tokacsík
3 300 Ft
Egységár: 3 300 Ft/kg
 
Nézet:

Hurka, kolbász, abált szalonna, disznósajt, májas, sültszalonna, kocsonya, pecsenye.