Blog - recept

Díszes, trendi, egészséges lilaburgonya

-stofy
-stofy
2022.08.04 23:11
Díszes, trendi, egészséges lilaburgonya
Innovatív burgonya a modern konyhában.

Légy kreatív a konyhában a lilaburgonyával!

A lila burgonya olyan burgonyafajta, amelynek héja és belseje kék vagy lila. Sokan úgy vélik, hogy a lila burgonya fogyasztása jótékony hatással van az egészségükre. Valójában ezt számos tanulmány tudományosan is alátámasztja, hogy ezek a burgonya fajták egészségügyi előnyökkel járhatnak. Miért lehet hasznos a lila burgonya fogyasztása:

A lilaburgonyát hasonló módon lehet felhasználni mint a normál fehér vagy piros burgonyát. Pépesítve, sütve vagy sima edényben fűszerezve, például sajttal vagy vajas szósszal párosítva.

A burgonya nagyszerű és népszerű zöldség az étrendben, a lila fajta pedig erős antioxidáns hatású.

Igen, így van – a lilának több előnye van, mint a hagyományos fehér burgonyának. Tudományosan alátámasztott tény, hogy az egészséges ételek fogyasztása segít abban, hogy egészségesek maradjunk.

A lila burgonyát gyakran használják ízletes köretek, például sült fokhagymás burgonyapüré vagy töltött burgonyahéj készítéséhez. Lila burgonyából is készíthet burgonyalevest, sült burgonyát vagy sült krumplit. Jobban lenyűgözheted családodat ha kedvenc ételeik köretét lila burgonyával készíted el.

Lilaburgonyás ötletek:

Lilaburgonya-tócsni céklás tejföllel:

Az alaposan megtisztított céklát megszórjuk sóval, borssal, majd alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, felkockázzuk, és a tejföllel összekeverjük. Végül ismét sózzuk, borsozzuk. A lila burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn minél hosszabb csíkokra reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával ízesítjük. Adjuk hozzá a tojásokat, és hagyjuk állni 10 percig. Az olajat felforrósítjuk, és egy kanál segítségével kis halmokat formázunk belőle. Mindegyiket kör alakúra formázzuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlővel lecsepegtetjük, és tejfölös répával melegen tálaljuk.

Az alábbi képre kattintva vásárolhatsz.

Készlet:
Utolsó 3 darab vagy kg
Szezonális termék
Ritkán van készleten
Lilaburgonya
Lilaburgonya
980 Ft
Egységár: 980 Ft/kg