Blog - recept

Füstölt hús
Házi füstölt termékek
Kolbász
Szárított gomba
Tudatos vásárlás
Szűrés törlése
-stofy
-stofy
2024.02.11 13:10
Így tárold a füstölt árut

A legtöbben azt gondoljuk, hogy az előre megvásárolt föstöt sonka, kolbász tárolása nem egy bonyolult dolog.

Pedig a több héten át, szakértelemmel készült füstölt áru tárolása is gondos körültekintést igényel.

Ráadásul a hagyományosan készített füstölt termék ma már nem egy olcsó  mulatság.

-stofy
-stofy
2024.02.13 10:00
Húsvéti ételeink

A húsvéti sonka, a főtt tojás és a piros retek hármasa hagyományosan mindig együtt szerepel az ünnepi asztalon.

De miért van ez így?

Milyen szerepe van ezeknek az ételeknek a húsvéti ünnepek során?

Ebben a blogbejegyzésben utánajárunk, hogy miért fogyasztanak az emberek húsvétkor sonkát, tojást és piros retket.

-stofy
-stofy
2023.03.04 18:00
Feldolgozott élelmiszer
Napjainkban a tudatos vásárlás, vásárlói magatartás egy divatos kifejezés lett.

De tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mire figyeljünk bevásárlásaink alkalmával? Van e különbség a termelői és a külfödi multi cégek gyáraiban előállított élelmiszerek között?

Nyilván sokan vannak akik pontosan tudják és ismerik a különbséget a feldolgozott és termelői élelmiszerek közt. Tudják mit jelentenek a csomagoláson található jelölések, betűk, számok és kódok. Azonban szinte naponta vannak vicces kérdések amik arra utalnak, hogy az élelmiszer vásárlásunk alkalmával igyekszünk tudatosan dönteni, de igazából kissé elvesztünk a rengeteg informáciö és élelmiszer dömping útvesztőjében.

-stofy
-stofy
2023.01.23 07:00
Füstölt sonka házilag
Magyarországon a füstölt sonka húsvétkor való fogyasztása hagyományos szokás, amely több évszázados múltra tekint vissza.

Ha szeretnéd, hogy a saját magad által elkészített füstölt sonka kerüljön a családod húsvéti asztalára, néhány tippel, tanáccsal segítünk.

-stofy
-stofy
2022.04.08 14:27
A nagy sonka kalauz

A húsvéti sonka választék elég tágas.

Parasztsonka, szívsonka, füstölt lapocka, füstölt darabolt comb, füstölt tarja, kötözött sonka.

A jó minőségű sonka alapanyag friss amit tökéletesre pácolnak, majd füstölnek. A füstölő fa fajtája bükk, tölgy vagy akác. A sonkák vagy egyéb húsok füstölési ideje legalább 24 óra.

-stofy
-stofy
2021.08.10 13:29
Sonka főzés tudománya
A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak, pedig a hihetelenül egyszerű. 

Az nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.

Türelem, türelem és türelem. Lassú tűz és türelem!

-stofy
-stofy
2021.09.02 08:41
A nitrites pácsóról
A konyhasó és a pácsó használata a hús és húskészítmények tartósítását teszi lehetővé.

Ennélkül az eljárás nélkül a füstölt húsok, szalámik és füstölt kolbászok hetekig - hónapokig való tárolasa, majd fogyasztása lehetetlen lenne. Vagyis a nitrites pácsó egy tartósítószer.

Azonban a tartósítószerek az élelmiszer-adalékanyagok egy csoportjába tartoznak.

Az utóbbi időben elterjedt, hogy a nitrites pácsó használat az élelmiszeriparban egy egészség károsító adalékanyag.

-stofy
-stofy
2023.01.24 08:10
Szárított vargánya gomba
A vargánya egy nagyon finom és ízletes gombafajta, amelyet ha használsz igazi ínyenc vagy.

A vargánya szárított változata egy kiváló módja, hogy megtartsuk ezt a különlegesen karakteres  az ízt egész évben.

A vargánya gomba természetesen megtalálható található a lombos erdőkben. A legtöbb esetben a tölgyfa alatt nő. A vargánya gomba gyűjtése és szárítása egy a régmúltba tekint vissza.  A gyűjtés és szárítás általában nyáron és ősszel történik. Ilyenkor a legjobb minőségű a gomba. A szárítás után a vargánya gomba hosszú ideig eltartható, és az íze is erősebb lesz.

Hagyományos, házi készítésű kolbászok
Nálunk ,,kolbászból van a kerítés”

...mondhatnánk ha lenne kerítésünk.

Kerítésünk nincs, azonban az üzletünkben 18 féle finomabbnál finomabb kolbászainkból válogathatnak a hús és kolbászimádó, a hazai ízeket kedvelő, ínyenc vásárlók.

Díszes, trendi, egészséges lilaburgonya
Innovatív burgonya a modern konyhában.

Légy kreatív a konyhában a lilaburgonyával!

A lila burgonya olyan burgonyafajta, amelynek héja és belseje kék vagy lila. Sokan úgy vélik, hogy a lila burgonya fogyasztása jótékony hatással van az egészségükre. Valójában ezt számos tanulmány tudományosan is alátámasztja, hogy ezek a burgonya fajták egészségügyi előnyökkel járhatnak. Miért lehet hasznos a lila burgonya fogyasztása: