Blog

-stofy
2021.09.02 08:41
A nitrites pácsóról

A konyhasó és a pácsó használata a hús és húskészítmények tartósítását teszi lehetővé. Ennélkül az eljárás nélkül a füstölt húsok, szalámik és füstölt kolbászok hetekig - hónapokig való tárolasa, majd fogyasztása lehetetlen lenne. Vagyis a nitrites pácsó egy tartósítószer.

Azonban a tartósítószerek az élelmiszer-adalékanyagok egy csoportjába tartoznak.

Az utóbbi időben elterjedt, hogy a nitrites pácsó használat az élelmiszeriparban egy egészség károsító adalékanyag.

-stofy
2021.08.10 13:29
Sonka főzés tudománya

A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak.

Az azonban nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.