Kiszállítási szolgáltatásunk elsősorban az üzletünk vonzáskörzetére korlátozódik. A szállítási információk között tekintsd meg, hogy hozzád szállítunk vagy sem.

Blog

Disznótor
Gyümölcs
Kolbász
Szárított gomba
Tudatos vásárlás
Szűrés törlése
Márc 27
-stofy 2025.03.27 14:00

Megérkeztek a húsvéti sonkák – Hosszú folyamat eredménye az üzletünkben

Már csak néhány hét van húsvétig, és végre megérkeztek az üzletünkbe azok a füstölt sonkák, amelyekről korábban már írtunk. Hosszú hónapok tervezése, gondos előkészítés és több hetes érlelés után most végre elérhetőek azok a minőségi, hagyományosan készült sonkák, amelyeket sokan vártatok már.

Részletek
Febr 06
-stofy 2025.02.06 23:42

Kistermelői termékek, közvetlenül a forrástól

A minőség nálunk nem csupán ígéret, hanem az üzletünk alapköve. Kistermelői termékeink mögött valódi emberek, családok, tradíciók és kemény munka áll, amit nap mint nap személyesen tapasztalunk meg. A STOFY HUNGARY Kft.-nél hiszünk abban, hogy a vásárlóknak jár a garantált minőség, és ezt nemcsak a termékek íze vagy megjelenése, hanem a gyártás körülményei is biztosítják.

Részletek
Febr 06
-stofy 2025.02.06 23:08

Miért nem mindig érhető el minden egyszerre?

A kistermelői élelmiszerek varázsa a minőségben, a hagyományok tiszteletében és az adalékmentes alapanyagokban rejlik. Ezek a termékek nem tömeggyártás eredményei, hanem gondosan megválogatott alapanyagokból készülnek, amelyeket kis családi vállalkozások dolgoznak fel. Ez azonban néha kihívásokat okozhat mind az üzletünk, mind a vásárlóink számára, különösen, ha egyszerre többféle terméket szeretnének megvásárolni.

Részletek
Febr 06
-stofy 2025.02.06 22:21

Miért nem kapható minden egyszerre?

A kistermelői és kézműves élelmiszerek iránti kereslet az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt, és ez nem véletlen. Vásárlóink értékelik a tradicionális receptekből származó ízeket, az adalékmentes alapanyagokat és a fenntartható termelési folyamatokat. Ugyanakkor gyakran tapasztalható, hogy egy-egy népszerű gyártó bizonyos termékei időszakosan nem elérhetők. Ennek hátterében nem a hanyagság áll, hanem a kistermelői élelmiszer-előállítás természetes korlátai.

Részletek
Jan 27
-stofy 2025.01.27 18:36

A húsvéti sonka előkészületek: Mennyi kerüljön a pultunkba?

Bár a húsvét még több mint két hónap múlva lesz, a hagyományos húsvéti sonkák és más füstölt húsok elkészítése már most, január végén, február elején elkezdődik. Ez az időszak különösen nagy kihívás mind a termelők, mind a kereskedők számára, hiszen ilyenkor kell meghatározni, hogy pontosan mekkora mennyiséget állítsanak elő a sonkákból, tarjából, csülökből és kolbászokból.

Részletek
Nov 30
-stofy 1999.11.30 17:38

Disznótoros finomságok. Miért nem kaphatók a hét minden napján?

A téli időszakban kevés étel vált ki olyan izgalmat, mint a disznótoros hurka és kolbász. Ezek a hagyományos magyar finomságok különösen népszerűek, és nem véletlenül váltak az egyik legkeresettebb termékké üzletünkben is. Mégis felmerülhet a kérdés, hogy miért nincs minden nap készleten ezekből az ínycsiklandó termékekből. Az okok egy része a tradicionális előállítás módjában és a kistermelői, adalékmentes termékek különleges jellemzőiben rejlik.

 

 

 

Részletek
Okt 20
-stofy 2024.10.20 10:09

A Szárított Vargánya Rejtelmei – Miért Változik a Minősége?

A szárított vargánya egy különleges és népszerű alapanyag, amelyet a gasztronómiában előszeretettel használnak a gombák rajongói. Az intenzív, földes ízvilága és jellegzetes illata miatt sokféle étel készíthető belőle, legyen szó levesekről, rizottókról vagy különféle mártásokról. Azonban, aki rendszeresen vásárol szárított vargányát, észrevehette, hogy a termék minősége időnként változó lehet.

Ez egy természetes változatosság a szárított vargányában. A szárított vargánya íze és megjelenése éppúgy változatos, mint maga az erdő, ahonnan származik.

De mi is áll ennek hátterében?

Részletek
Márc 04
-stofy 2023.03.04 18:00

Napjainkban a tudatos vásárlás, vásárlói magatartás egy divatos kifejezés lett.

De tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mire figyeljünk bevásárlásaink alkalmával? Van e különbség a termelői és a külfödi multi cégek gyáraiban előállított élelmiszerek között?

Nyilván sokan vannak akik pontosan tudják és ismerik a különbséget a feldolgozott és termelői élelmiszerek közt. Tudják mit jelentenek a csomagoláson található jelölések, betűk, számok és kódok. Azonban szinte naponta vannak vicces kérdések amik arra utalnak, hogy az élelmiszer vásárlásunk alkalmával igyekszünk tudatosan dönteni, de igazából kissé elvesztünk a rengeteg informáciö és élelmiszer dömping útvesztőjében.

Részletek
Okt 19
-stofy 2024.10.19 12:00

Fedezd fel a szárított rókagomba varázsát a konyhádban!

A gasztronómia világában vannak alapanyagok, amelyek különleges helyet foglalnak el, és a szárított rókagomba éppen ilyen. Ez az erdei kincs nem csak különleges ízvilágával, de sokoldalúságával is belopja magát a szívekbe és a tányérokra. Most bemutatjuk, miért érdemes helyet adnod neki a kamrádban, és hogyan varázsolhatsz vele igazán ízletes fogásokat!

Részletek
Jan 24
-stofy 2023.01.24 08:10

A vargánya egy nagyon finom és ízletes gombafajta, amelyet ha használsz igazi ínyenc vagy.

A vargánya szárított változata egy kiváló módja, hogy megtartsuk ezt a különlegesen karakteres  az ízt egész évben.

A vargánya gomba természetesen megtalálható található a lombos erdőkben. A legtöbb esetben a tölgyfa alatt nő. A vargánya gomba gyűjtése és szárítása egy a régmúltba tekint vissza.  A gyűjtés és szárítás általában nyáron és ősszel történik. Ilyenkor a legjobb minőségű a gomba. A szárítás után a vargánya gomba hosszú ideig eltartható, és az íze is erősebb lesz.

Részletek
Okt 22
-stofy 2024.10.22 07:00

Kireped, kidurran a hurka-kolbász sütés közben?

Így süsd meg, hogy mégse repedjen szét.

A kidurrant hurka, a kifolyt töltelék valóban nem szép látvány. Bár ha jól megsütöttük, ennek ellenére nagyon finom lehet így is. Sajnos tuti tipp nincs, de ha néhány dolgot betartunk, kissebb a kockázata a nem túl látványos disznótorosunknak.

Részletek
Aug 23
-stofy 2022.08.23 14:04

Nálunk ,,kolbászból van a kerítés”

...mondhatnánk ha lenne kerítésünk.

Kerítésünk nincs, azonban az üzletünkben 18 féle finomabbnál finomabb kolbászainkból válogathatnak a hús és kolbászimádó, a hazai ízeket kedvelő, ínyenc vásárlók.

Részletek
Aug 04
-stofy 2022.08.04 23:11

Innovatív burgonya a modern konyhában.

Légy kreatív a konyhában a lilaburgonyával!

A lila burgonya olyan burgonyafajta, amelynek héja és belseje kék vagy lila. Sokan úgy vélik, hogy a lila burgonya fogyasztása jótékony hatással van az egészségükre. Valójában ezt számos tanulmány tudományosan is alátámasztja, hogy ezek a burgonya fajták egészségügyi előnyökkel járhatnak. Miért lehet hasznos a lila burgonya fogyasztása:

Részletek
Febr 11
-stofy 2024.02.11 13:10

A legtöbben azt gondoljuk, hogy az előre megvásárolt füstölt sonka, kolbász tárolása nem egy bonyolult dolog.

Pedig a több héten át, szakértelemmel készült füstölt áru tárolása is gondos körültekintést igényel.

Ráadásul a hagyományosan készített füstölt termék ma már nem egy olcsó  mulatság.

Részletek
Jan 23
-stofy 2023.01.23 07:00

Magyarországon a füstölt sonka húsvétkor való fogyasztása hagyományos szokás.

E szokásunk több évszázados múltra tekint vissza.

Részletek
Szept 02
-stofy 2021.09.02 08:41

A konyhasó és a pácsó használata a hús és húskészítmények tartósítását teszi lehetővé.

Ennélkül az eljárás nélkül a füstölt húsok, szalámik és füstölt kolbászok hetekig - hónapokig való tárolasa, majd fogyasztása lehetetlen lenne. Vagyis a nitrites pácsó egy tartósítószer.

Azonban a tartósítószerek az élelmiszer-adalékanyagok egy csoportjába tartoznak.

Az utóbbi időben elterjedt, hogy a nitrites pácsó használat az élelmiszeriparban egy egészség károsító adalékanyag.

Részletek
Jan 27
-stofy 2025.01.27 14:27

A húsvéti sonka választék elég változatos.

Parasztsonka, szívsonka, füstölt lapocka, füstölt darabolt comb, füstölt tarja, kötözött sonka.

A jó minőségű sonka alapanyag friss amit tökéletesre pácolnak, majd füstölnek. A füstölő fa fajtája bükk, tölgy vagy akác. A sonkák vagy egyéb húsok füstölési ideje legalább 24 óra.

Részletek
Jan 26
-stofy 2025.01.26 13:29

A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak, pedig a hihetelenül egyszerű. 

Az nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.

Türelem, türelem és türelem. Lassú tűz és türelem!

Részletek