Blog - recept

Sonka főzés tudománya

-stofy
-stofy
2021.08.10 13:29
Sonka főzés tudománya
A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak, pedig a hihetelenül egyszerű. 

Az nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.

Türelem, türelem és türelem. Lassú tűz és türelem!

 

 

Megfelelő víz a már a forráshatár közelében lévő lassan buborékoló vízhőmérséklet. Úgy tartják hogy ebben a vízben annyi órát főzzük ahány kilós a sonkánk. Különösen fontos, hogy az idő letelte után a sonka ebben a vízben hűljön is ki.

Ezt a kezdeti sikert fokozhatjuk fűszerekkel, a vízbe dobott fokhagymával, vöröshagymával vagy mindkettővel.

Határt csak a kreativitásunk és a kisérletezgetésre való készségünk szabhat.

Tárolás

A megfőtt füstöltsonka tárolására legideálissabb ha a sonka levét használjuk (természetesen hűtőszekrényben). Így nem fog kiszáradni és még egy-két hét elteltével is finom és fogyasztható.

- stofy

Tudni valók a sonka fajtákról itt található!

Készlet:
Utolsó darab vagy kg
Szezonális termék
Ritkán van készleten
Angolszalonna
Angolszalonna
4 990 Ft
Egységár: 4 990 Ft/kg
Készlet:
Raktáron van
Általában kapható
Tojás M
Tojás M
940 Ft
Egységár: 94 Ft/db
Készlet:
5 cs
Szezonális termék
Ritkán van készleten
Piros retek
Piros retek
580 Ft
Egységár: 580 Ft/cs
Készlet:
5 kg
Általában kapható
TV. paprika
TV. paprika
2 400 Ft
Egységár: 2 400 Ft/kg
Készlet:
Utolsó 2 darab vagy kg
Általában kapható
Kígyó uborka
Kígyó uborka
1 880 Ft
Egységár: 1 880 Ft/kg
Készlet:
10 cs
Szezonális termék
Újhagyma
Újhagyma
550 Ft
Egységár: 550 Ft/cs
Készlet:
38 db
Általában kapható
Tojás L
Tojás L
1 050 Ft
Egységár: 105 Ft/db
Készlet:
Utolsó darab vagy kg
Szezonális termék
Ritkán van készleten
Angolszalonna
Angolszalonna
4 990 Ft
Egységár: 4 990 Ft/kg
-stofy
-stofy
2022.04.08 14:27
A nagy sonka kalauz

A húsvéti sonka választék elég tágas.

Parasztsonka, szívsonka, füstölt lapocka, füstölt darabolt comb, füstölt tarja, kötözött sonka.

A jó minőségű sonka alapanyag friss amit tökéletesre pácolnak, majd füstölnek. A füstölő fa fajtája bükk, tölgy vagy akác. A sonkák vagy egyéb húsok füstölési ideje legalább 24 óra.

-stofy
-stofy
2024.02.12 07:00
Húsvéti sonka főzés

A húsvéti sonka az egyik legnépszerűbb hagyományos ételeink közé tartozik.

A hagyományos sonkafőzési módszer szerint a sonka vízben fő, általában hozzáadva pár darab zöldséget és fűszereket.

Azonban sokan tapasztalják, hogy a húsvéti sonka főzése nehéz feladat lehet, mivel nehéz megőrizni a sonka füstös ízét, miközben teljesen megfő.

Az alábbiakban öt tippet osztok meg, hogyan lehet a húsvéti sonkát tökéletesen főzni.

-stofy
-stofy
2023.01.23 07:00
Füstölt sonka házilag
Magyarországon a füstölt sonka húsvétkor való fogyasztása hagyományos szokás, amely több évszázados múltra tekint vissza.

Ha szeretnéd, hogy a saját magad által elkészített füstölt sonka kerüljön a családod húsvéti asztalára, néhány tippel, tanáccsal segítünk.