Blog

Sonka főzés tudománya

-stofy
-stofy
2021.08.10 13:29
Sonka főzés tudománya

A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak, pedig a hihetelenül egyszerű. 

Az nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.

Türelem, türelem és türelem. Lassú tűz és türelem!

 

 

Megfelelő víz a már a forráshatár közelében lévő lassan buborékoló vízhőmérséklet. Úgy tartják hogy ebben a vízben annyi órát főzzük ahány kilós a sonkánk. Különösen fontos, hogy az idő letelte után a sonka ebben a vízben hűljön is ki.

Ezt a kezdeti sikert fokozhatjuk fűszerekkel, a vízbe dobott fokhagymával, vöröshagymával vagy mindkettővel.

Határt csak a kreativitásunk és a kisérletezgetésre való készségünk szabhat.


Tárolás

A megfőtt füstöltsonka tárolására legideálissabb ha a sonka levét használjuk (természetesen hűtőszekrényben). Így nem fog kiszáradni és még egy-két hét elteltével is finom és fogyasztható.

- stofy

Tudni valók a sonka fajtákról itt található!

Készlet:
17 db
Általában kapható
Tojás L
Tojás L
780 Ft
Egységár: 78 Ft/db
Készlet:
31 db
Általában kapható
Tojás M
Tojás M
695 Ft
Egységár: 70 Ft/db