Blog

Sonka főzés tudománya

-stofy
-stofy
2021.08.10 13:29
Sonka főzés tudománya

A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak, pedig a hihetelenül egyszerű. 

Az nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.

Türelem, türelem és türelem. Lassú tűz és türelem!

 

 

Megfelelő víz a már a forráshatár közelében lévő lassan buborékoló vízhőmérséklet. Úgy tartják hogy ebben a vízben annyi órát főzzük ahány kilós a sonkánk. Különösen fontos, hogy az idő letelte után a sonka ebben a vízben hűljön is ki.

Ezt a kezdeti sikert fokozhatjuk fűszerekkel, a vízbe dobott fokhagymával, vöröshagymával vagy mindkettővel.

Határt csak a kreativitásunk és a kisérletezgetésre való készségünk szabhat.


Tárolás

A megfőtt füstöltsonka tárolására legideálissabb ha a sonka levét használjuk (természetesen hűtőszekrényben). Így nem fog kiszáradni és még egy-két hét elteltével is finom és fogyasztható.

- stofy

Tudni valók a sonka fajtákról itt található!

Készlet:
Utolsó 3 darab vagy kg
Szezonális termék
Füstölt tarja
Füstölt tarja
4 480 Ft
Egységár: 4 480 Ft/kg
-stofy
-stofy
2022.04.08 14:27
A nagy sonka kalauz

A húsvéti sonka választék elég tágas.

Parasztsonka, szívsonka, füstölt lapocka, füstölt darabolt comb, füstölt tarja, kötözött sonka.

A jó minőségű sonka alapanyag friss amit tökéletesre pácolnak, majd füstölnek. A füstölő fa fajtája bükk, tölgy vagy akác. A sonkák vagy egyéb húsok füstölési ideje legalább 24 óra.

De mégis mi a különbség a sonkák között?

Készlet:
Utolsó 3 darab vagy kg
Szezonális termék
Füstölt tarja
Füstölt tarja
4 480 Ft
Egységár: 4 480 Ft/kg
Készlet:
Utolsó 2 darab vagy kg
Általában kapható
Kígyó uborka
Kígyó uborka
1 350 Ft
Egységár: 1 350 Ft/kg