Hagyományos füstöléssel készült parasztsonka csont és a csülök nélkül. Combhús.
- Szívsonka: Kicsontozott sonka csülök és láb nélkül egészben felfüstölve. Egy szívsonka kb. 4,5 - 5,5 kg.
- Darabolt comb: Kicsontozott sonka feldarabolva és így felfüstölve. Egy darab füstölt comb kb. 1,3-2,5 kg
Mindkét hús kicsontozott füstölt sonka. Míg ez egyiket a csontozás után feldarabolják és úgy füstölik, addig a másikat egy darabban készítik el.
Az egy darabban lévő kicsontozott sonka formája hasonlít egy szív alakra. Innen az elnevezés.
Régebben az egész sonkát csak csonttal együtt füstölték meg. Ezt nevezték parasztsonkának. Mi csak a csontozott szívsonkát árusítjuk egészben mivel így könnyebb darabolni (nem kell hozzá bárd vagy fűrész).
Készült:
Nitrites pác-só, természetes füst, sertéshús.
A pácolás pác-só és egyéb fűszerekkel történik.
A füstöléshez akácfát használnak.
Hazai alapanyagból, hagyományos eljárással készült termék.
Ízfokozót nem tartalmaz.
Tárolás: száraz, hűvös helyen 5-20 °C között