Blog

Disznótoros készlet

-stofy
-stofy
2024.10.29 17:38
Disznótoros készlet
Disznótoros finomságok. Miért nem kaphatók a hét minden napján?

A téli időszakban kevés étel vált ki olyan izgalmat, mint a disznótoros hurka és kolbász. Ezek a hagyományos magyar finomságok különösen népszerűek, és nem véletlenül váltak az egyik legkeresettebb termékké üzletünkben is. Mégis felmerülhet a kérdés, hogy miért nincs minden nap készleten ezekből az ínycsiklandó termékekből. Az okok egy része a tradicionális előállítás módjában és a kistermelői, adalékmentes termékek különleges jellemzőiben rejlik.

 

 

 

Frissesség mindenekelőtt

Amikor disznótoros termékekről beszélünk, a frissesség kulcsfontosságú. Beszállítóink kis családi vállalkozások, akik a hagyományos receptúrák szerint, adalékanyagok nélkül dolgoznak. Mindez garantálja, hogy az üzletünkben kapható hurkák és kolbászok nem csak ízletesek, hanem valóban egészségesek is. Azonban a minőség megőrzése érdekében a készítési folyamat időt igényel.

A vágóhídon a friss húst és a hurka-kolbász alapanyagokat hétfőn készítik elő a kiszállításra, majd ezek az alapanyagok keddre érnek a hentesekhez, akik nekilátnak a feldolgozásnak. Ezért az üzletünk polcaira legtöbbször kedd estétől kerülnek ki frissen a disznótoros termékek. A hétvégi áruellátás és szállítás pedig péntek délelőtt történik. Értelemszerűen itt a szerdán kiszállított alapanyagból készül a hurka-kolbász csütörtökön. Bár sokan már hét elején keresik ezeket a finomságokat, fontos megérteni, hogy a frissesség érdekében időre van szükség, hiszen mi nem a tömeggyártásra, hanem a minőségre törekszünk.

Készlethiány: Miért nem kapható hurka és kolbász minden nap?

A hurka és a kolbász népszerűsége az őszi-téli szezonban folyamatosan növekszik, különösen akkor, amikor a hideg időjárás és a disznótoros hagyományok életre kelnek. Mivel azonban a hurkát és kolbászt nem ipari méretekben gyártják, hanem kis tételben, gondosan válogatott alapanyagokból készítik, a készletek gyorsan kimerülhetnek. A gyártó Kiss Ernő hentesmester kizárólag friss húst és természetes hozzávalókat használ, adalékanyagok nélkül, ami azt jelenti, hogy az előállítás hosszabb időt vesz igénybe.

Az elkészítési folyamat maga is összetett: a hurka és kolbász megfelelő fűszerezése, töltése és majd abálása több órás, sőt, akár egy egész napos munka. Így amikor elfogy a készlet, a friss termékek előállítása nem megy egyik pillanatról a másikra. A kedd este beérkező friss alapanyagok feldolgozása és a termékek készítési ideje miatt a pultokban nem mindig van elegendő készlet, különösen ha a hétvégén kiemelkedően nagy a kereslet.

Miért éri meg várni?

A disznótoros hurka és kolbász előállítása hagyományokkal rendelkező hosszú folyamat, amely tartósítószermentes és a természetes alapanyagokat részesíti előnyben. Tudjuk, hogy vásárlóink szeretik a frissen készült, adalékmentes ételeket, és mi mindent megteszünk azért, hogy a legjobb minőséget kínáljuk számukra.

Legyen szó hurkáról, kolbászról vagy bármely más kistermelői termékünkről, biztos lehet benne, hogy minden falat ízletes és egészséges. Köszönjük türelmüket, és hogy velünk együtt támogatják a magyar kistermelőket, akik a minőségi, hagyományos élelmiszerek védelmezői.

Készlet:
34 db
Szezonális termék
Kocsonya
Kocsonya
1 490 Ft
Egységár: 3 921 Ft/kg
Készlet:
Utolsó darab vagy kg
Szezonális termék
Véres hurka
Véres hurka
3 490 Ft
Egységár: 3 490 Ft/kg
-stofy
-stofy
2024.10.22 07:00
Hurka sütés fortélya
Kireped, kidurran a hurka-kolbász sütés közben?

Így süsd meg, hogy mégse repedjen szét.

A kidurrant hurka, a kifolyt töltelék valóban nem szép látvány. Bár ha jól megsütöttük, ennek ellenére nagyon finom lehet így is. Sajnos tuti tipp nincs, de ha néhány dolgot betartunk, kissebb a kockázata a nem túl látványos disznótorosunknak.