Kiszállítási szolgáltatásunk elsősorban az üzletünk vonzáskörzetére korlátozódik. A szállítási információk között tekintsd meg, hogy hozzád szállítunk vagy sem.

Kistermelői termékek és a készlethiány

Kistermelői termékek és a készlethiány

Miért nem kapható minden egyszerre?

A kistermelői és kézműves élelmiszerek iránti kereslet az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt, és ez nem véletlen. Vásárlóink értékelik a tradicionális receptekből származó ízeket, az adalékmentes alapanyagokat és a fenntartható termelési folyamatokat. Ugyanakkor gyakran tapasztalható, hogy egy-egy népszerű gyártó bizonyos termékei időszakosan nem elérhetők. Ennek hátterében nem a hanyagság áll, hanem a kistermelői élelmiszer-előállítás természetes korlátai.

2025.02.06 22:21 -stofy
-stofy

Kis kapacitás, nagy gondosság

A nagy élelmiszergyártó cégekkel szemben a kistermelők és kis családi vállalkozások sokkal kisebb kapacitással dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy az alapanyagok, megtermelése, feldolgozása és a termékek gyártása nem történik párhuzamosan. Egy adott időszakban egyféle termék készül, legyen az például házi lekvár, savanyúság, vagy éppen kézműves kolbász.

Ez hátrány de ugyanakkor biztosítja, hogy minden egyes termék a legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal készüljön. A kézi munkafolyamatok, a természetes érlelési idők, valamint az alapanyagok gondos válogatása mind hozzájárulnak a kistermelői termékek minőségéhez – még ha ez a folyamat hosszabb időt is vesz igénybe.

Miért van ez így?

A kistermelők számára az alapanyagok sokszor szezonálisak, így azok beszerzése, betakarítása és feldolgozása az időjárás, a terméshozam, vagy éppen az állattartás ciklikusságától függ. Ráadásul a kis családi vállalkozások általában nem rendelkeznek több gépsorral, amelyek lehetővé tennék többféle termék egyidejű gyártását. Ezért amikor például friss kolbászt készítenek, egy időre háttérbe szorulhat a szalámi vagy a hurka gyártása.

Egyedi termékek, különleges értékek

Bár ez a működési modell hátránynak tűnhet (hátrány is) a nagyüzemi gyártókkal szemben, érdemes megérteni, hogy éppen ez adja a kistermelői termékek különlegességét.

Minden egyes termék mögött emberi munka, tradíció és természetesség áll – ez pedig olyan érték, amit nem lehet ipari méretekben előállítani.

Mit tehetnek a vásárlók?

Ha szereted a kistermelői termékeket, érdemes előre tervezni, és megérteni, hogy ezek a termékek nem mindig elérhetők azonnal. A kistermelők és kis családi vállalkozások támogatásával nemcsak kiváló minőségű élelmiszereket vásárolhatsz, hanem hozzájárulsz a fenntartható termeléshez és a magyar hagyományok megőrzéséhez is.

Köszönjük, hogy TE is értékeled és támogatod ezeket a különleges élelmiszereket – Így együtt tehetünk azért, hogy a kistermelői értékek hosszú távon fennmaradjanak.

Ecetes torma
Bőven van készlet
990 Ft
Egységár: 6 188 Ft/kg
Almalé 100%
Már csak kevés van készleten
495 Ft
Egységár: 2 475 Ft/liter
Újhagyma
Hamarosan elfogy
480 Ft
Egységár: 480 Ft/cs
Piros retek
Hamarosan elfogy
490 Ft
Egységár: 490 Ft/cs
Idared alma
Készlet (13 kg)
850 Ft
Egységár: 850 Ft/kg
Márc 04
-stofy 2023.03.04 18:00

Napjainkban a tudatos vásárlás, vásárlói magatartás egy divatos kifejezés lett.

De tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mire figyeljünk bevásárlásaink alkalmával? Van e különbség a termelői és a külfödi multi cégek gyáraiban előállított élelmiszerek között?

Nyilván sokan vannak akik pontosan tudják és ismerik a különbséget a feldolgozott és termelői élelmiszerek közt. Tudják mit jelentenek a csomagoláson található jelölések, betűk, számok és kódok. Azonban szinte naponta vannak vicces kérdések amik arra utalnak, hogy az élelmiszer vásárlásunk alkalmával igyekszünk tudatosan dönteni, de igazából kissé elvesztünk a rengeteg informáciö és élelmiszer dömping útvesztőjében.

Részletek
Febr 06
-stofy 2025.02.06 23:08

Miért nem mindig érhető el minden egyszerre?

A kistermelői élelmiszerek varázsa a minőségben, a hagyományok tiszteletében és az adalékmentes alapanyagokban rejlik. Ezek a termékek nem tömeggyártás eredményei, hanem gondosan megválogatott alapanyagokból készülnek, amelyeket kis családi vállalkozások dolgoznak fel. Ez azonban néha kihívásokat okozhat mind az üzletünk, mind a vásárlóink számára, különösen, ha egyszerre többféle terméket szeretnének megvásárolni.

Részletek
Okt 20
-stofy 2024.10.20 10:09

A Szárított Vargánya Rejtelmei – Miért Változik a Minősége?

A szárított vargánya egy különleges és népszerű alapanyag, amelyet a gasztronómiában előszeretettel használnak a gombák rajongói. Az intenzív, földes ízvilága és jellegzetes illata miatt sokféle étel készíthető belőle, legyen szó levesekről, rizottókról vagy különféle mártásokról. Azonban, aki rendszeresen vásárol szárított vargányát, észrevehette, hogy a termék minősége időnként változó lehet.

Ez egy természetes változatosság a szárított vargányában. A szárított vargánya íze és megjelenése éppúgy változatos, mint maga az erdő, ahonnan származik.

De mi is áll ennek hátterében?

Részletek