-
Akciók
-
Élelmiszer
-
Termelők - Gyártók
Hazai őstermelők, kistermelők, családi válalkozások standjai a virtuális termelői piactéren.
- Blog - recept
- Hírek - aktualitás
- Információk
Ahogy a naptár lapjai lassan az ősz felé kanyarodnak, a természet is jelzi, hogy hamarosan véget ér a nyár bősége. A magyar gyümölcsök, amelyek egész nyáron át gazdagították asztalunkat, lassan eltűnnek a boltunk pultjairól. Most van itt az ideje, hogy kihasználjuk az utolsó lehetőségeket, mielőtt a hideg hónapok beköszöntenek.
Ahogy közeleg a nyár, egyetlen frissítőbb és ízletesebb csemege sem ragadja meg az emberek figyelmét úgy, mint a lédús, mézédes, hazai görögdinnye. A nyári hőségben gyakorlatilag maga az édeni hűsítő, a gondtalan napokon pedig nem találhatunk jobb módját annak, hogy elűzzük a szomjúságot és élvezzük a gazdag ízvilágát. De vajon miért nem olyan népszerű a hűvösebb időben?
Amikor nyáron a piacra vagy boltba látogatunk, és megpillantjuk az illatos, napfényben érlelt őszibarackokat, szinte elkerülhetetlen, hogy ne emeljünk le néhányat a polcról. Azonban sok vásárló felteszi a kérdést, amely egész nyáron visszatér: „Ez olyan, mint amit a múltkor vettem?”
A kérdés egyszerűnek tűnik, de a válasz korántsem az. Ennek oka abban rejlik, hogy az őszibarack szezonja Magyarországon nemcsak hosszú, de rendkívül változatos is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért nem lehet egyértelműen válaszolni erre a kérdésre, és hogyan befolyásolja az őszibarack fajtája és érése az ízét.