Méz
Azt tudtad, hogy:
- Akik rendszeresen fogyasztanak mézet a leghosszabb életű emberek családjába tartoznak?
- Sütemények készítésénél bátran használhatsz mézet cukor helyett!
- Torokfájás és köhögés esetén kiváló gyógyír lehet!
- A mézek aromája és színvilága igen változatos. Ez a méhek által látogatott virágok fajtájától függ.
- A kristályosodás egy természetes folyamat. Tévhit, hogy a hozzáadott cukor következménye. A kristályosodás kritikus hőmérséklete 15 °C , ez alatt és fölött tárolva lassítjuk a folyamatot.
Vannak mézek, amelyek igen hamar kristályosodnak, míg vannak olyanok, amelyek akár éveken át is tökéletesen meg tudják őrizni a folyékony állagukat.
A méz jótékony hatásai köze tartozik antibakteriális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató, immunerősítő, emésztést elősegítő és kíméletes hashajtó hatása. A méz elősegíti a bőrsejtek újraképződését és gátolja az öregedést.
Szűrés
Termék státusza
Tulajdonság, ízesítés
Áru átvétel
Az emberi szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok a tárolás során semmit sem veszítenek értékükből. Akár 7-8 évig is megőrzi értékes kincseit.