Receptek

Medvehagyma krém télre

-stofy
-stofy
2024.03.04 08:04
Medvehagyma krém télre
Ha későbbiekben, vagy akár télen is szeretnél medvehagymával ízesíteni.

Itt egy egyszerű és könnyen tartósítható medvehagyma krém recept.

A medvehagyma krémet használahatod szószokhoz, sültekek ízesítésére, vagy akár pirítóssal fogyasztva.

 

Hozzávalók:

  • 200 g friss medvehagyma
  • 1 közepes méretű burgonya
  • 1 közepes méretű sárgarépa (ízlés kérdése, kihagyható)
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter zöldségalaplé vagy víz
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A medvehagymát alaposan öblítsük le, majd aprítsuk fel.
  2. Hámozzuk meg a burgonyát, a sárgarépát és a hagymát, majd vágjuk őket apróra.
  3. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a felaprított burgonyát, sárgarépát és hagymát. Pirítsuk őket, amíg az összes zöldség enyhén aranybarna lesz.
  4. Öntsük hozzá a zöldségalaplevet vagy vizet, majd adjuk hozzá a felaprított medvehagymát. Főzzük az egészet lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 20-30 perc).
  5. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, majd használjuk botmixert, hogy krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt sűrűségű legyen.
  6. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
  7. A krémet, tegyük légmentesen zárható üvegekbe, és dunsztoljuk mint a befőttet vagy lekvárt.

Itt vásárolhatsz medvehagymát

Készlet:
Utolsó darab vagy kg
Általában kapható
Lángolt kolbász
Lángolt kolbász
3 600 Ft
Egységár: 3 600 Ft/kg
-stofy
-stofy
2024.03.03 07:36
Medvehagyma krém leves
Egyszerű és finom medvehagyma krém leves

A medvehagyma friss vagy szárított formában is kapható, és számos receptben felhasználható, mint például saláták, levesek, szószok és egyéb kulináris ételek ízesítésére.

Az alábbi medvehagyma krém leves recept is remek, hogy mennyire sokoldalúan felhasználható ez a növény a konyhában.