
Epres spárgasaláta
Az epres spárgasaláta egy friss és ízletes tavaszi saláta, amelyet sonkával is feldobhatunk.
Próbáld ki ezt a különlegességet te is!
Epres spárgasaláta sonkával
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g zöld spárga
- 250 g eper
- 150 g sonka (vagy bacon)
- 2 narancs leve
- 2 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- friss menta
Elkészítés:
1. Az epres spárgasaláta dresszingjéhez a narancslevet a felére visszaforraljuk. Míg redukálódik a narancslé, elkészítjük a salátát.
2. A spárga aljából kb. 3 cm-t levágunk, majd a megmaradt spárgát megpucoljuk, elfelezzük, és forrásban lévő bő, enyhén sós vízbe dobjuk 2-3 percre, majd leszűrjük, és jeges vízbe tesszük.
3. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és negyedekre vágjuk. A sonkát (vagy bacont) vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük.
4. A redukált narancsléhez hozzáadjuk a mézet, a balzsamecetet, az olívaolajat, sót és bort ízlés szerint, és jól összekeverjük.
5. Egy nagy tálban összekeverjük a spárgát, az epret és a sonkát (vagy bacont), meglocsoljuk a dresszinggel, és megszórjuk friss mentalevelekkel.
Jó étvágyat!
Az eper turmixok finomak, táplálóak és könnyen elkészíthetőek.
Próbáld ki ezeket a recepteket, hogy felfedezd az eper turmixok világát!
Az alábbiakban bemutatunk néhány ízletes és egészséges eper turmix receptet, amelyekkel könnyedén felpezsdítheted a reggeleidet, vagy bármely más napodat.
Ezek a turmixok nem csak finomak, de gazdag tápanyagtartalmuk miatt segíthetnek javítani az immunrendszer működését.