Tepertő, zsír, tepertőkrém, szalonna

A házi sült sertészsír a friss tepertő mellékterméke.

Hagyományos eljárással készült, akácfán füstölt szalonna.

A szalonnáról általában a füstölt szalonna jut eszünkbe, pedig a kínálat igen sokoldalú.

Vannak még sózott, főtt, sült, illetve főtt-füstölt szalonnák is. Meg kell jegyezzük azt is, hogy nem minden szalonna zsíros. Gondoljunk csak a gyönyörű húsos angolszalonnára. Az ízesítés terén a fokhagymás, pirospaprikás, sós vagy akár a borsos szalonnák között is válogathatunk. Mind mellé friss zöldhagyma, lilahagyma vagy paprika, paradicsom dukál. Ha valakinek ez sem elég, kóstolja meg friss vecsési hordós káposztával.

Nézet:
Nézet:

Kiváló ízesített és natúr sült zsírok, liba, kacsa és sertés tepertő, illetve különlegesség a fűszeres tepertő.

Sertés, liba és kacsa tepertő krémek.