
Medvehagyma krém leves
Egyszerű és finom medvehagyma krém leves
A medvehagyma friss vagy szárított formában is kapható, és számos receptben felhasználható, mint például saláták, levesek, szószok és egyéb kulináris ételek ízesítésére.
Az alábbi medvehagyma krém leves recept is remek, hogy mennyire sokoldalúan felhasználható ez a növény a konyhában.
Hozzávalók:
- 1 csokor friss medvehagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 500 ml zöldségalaplé vagy víz
- 200 ml tejszín
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A medvehagymát alaposan öblítsük le és aprítsuk fel.
- Egy közepes lábasban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk 2-3 percig, amíg aranybarna lesz.
- Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze a hagymával. Folyamatosan keverjük, amíg a liszt teljesen bevonja a hagymát és a vajat, és egy kicsit pirított illata van.
- Lassan öntsük hozzá a zöldségalaplevet vagy a vizet, és keverjük össze alaposan.
- Adjuk hozzá a felaprított medvehagymát, és főzzük alacsony lángon 15-20 percig, amíg a medvehagyma teljesen megpuhul.
- Vegyük le a lábast a tűzről, majd adjuk hozzá a tejszínt. Használjuk botmixert, hogy krémesre turmixoljuk a levest.
- Ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Ha a leves túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt sűrűségű legyen.
- Tálaljuk azonnal, és díszítsük friss medvehagyma levelekkel.
Jó étvágyat!
Aug
23
2022.08.23
14:04
Nálunk ,,kolbászból van a kerítés”
...mondhatnánk ha lenne kerítésünk.
Kerítésünk nincs, azonban az üzletünkben 18 féle finomabbnál finomabb kolbászainkból válogathatnak a hús és kolbászimádó, a hazai ízeket kedvelő, ínyenc vásárlók.