Készleten lévő termékeink a nyitvatartási időben az üzletünkben megrendelés nélkül is megvásárolhatók!

Füstölt hús, sonka

Adalékmentes füstölt hús, sonka.

Füstölt termékeink 3 - 4 hét pácolás után kerülnek a fa tüzelésű füstölőbe.

Az egyik legősibb tartósítási eljárás a füstölés.

A füstölésre szánt húsokat a füstölés előtt 4-6 héttel bepácolják. A pácolás jó minőségű konyhasóval (pl. tengerisóval), vagy pácsóval történik. Fontos, hogy a páclé mindig ellepje a húst. Hogy a pácolás egyenletesen jól átjárja a húst, 3-4 naponta megforgatják.

A füstölés keményfával, vagy fűrészporral történik. A fa fajtája bükk, tölgy vagy akác. A sonkák vagy egyéb húsok (tarja, oldalas, csülök, stb…) füstölési ideje legalább 24 óra. Az füstölési időt befolyásolja a hús mérete. Értelemszerűen egy több kilós parasztsonka füstölési ideje akár 3 nap is lehet. Igen fontos még a füst hőmérséklete. A sonkák húsok ún. hidegfüsttel készülnek, még a kolbászok füstölése melegfüsttel történik.

19 termék 1 19
Készlet (6 kg)
3 200 Ft
Egységár: 3 200 Ft/kg
Készlet (30 kg)
4 480 Ft
Egységár: 4 480 Ft/kg
Készlet (18 kg)
5 300 Ft
Egységár: 5 300 Ft/kg
Már csak kevés van készleten
4 980 Ft
Egységár: 4 980 Ft/kg
Hamarosan elfogy
7 680 Ft
Egységár: 7 680 Ft/kg
Készlet (18 kg)
5 490 Ft
Egységár: 5 490 Ft/kg
5 800 Ft
Egységár: 5 800 Ft/kg
3 990 Ft
Egységár: 3 990 Ft/kg
4 950 Ft
Egységár: 4 950 Ft/kg
5 280 Ft
Egységár: 5 280 Ft/kg
4 990 Ft
Egységár: 4 990 Ft/kg
6 100 Ft
Egységár: 6 100 Ft/kg
Elfogyott
4 880 Ft
Egységár: 4 880 Ft/kg
Elfogyott
6 480 Ft
Egységár: 6 480 Ft/kg
Elfogyott
9 900 Ft
Egységár: 9 900 Ft/kg
Elfogyott
4 490 Ft
Egységár: 4 490 Ft/kg
Elfogyott
4 790 Ft
Egységár: 4 790 Ft/kg
Elfogyott
4 990 Ft
Egységár: 4 990 Ft/kg
Elfogyott
5 390 Ft
Egységár: 5 390 Ft/kg
Elfogyott
19 termék 1 19

A fentiekben leírt munkafolyamatok gondos és időigényes, illetve nagy szakértelmet igénylő folyamatok.