-
Akciók
-
Élelmiszer
-
Termelők - Gyártók
Hazai őstermelők, kistermelők, családi válalkozások standjai a virtuális termelői piactéren.
- Blog
- Hírek - aktualitás
- Információk
A húsvéti sonka és a tojások szinte elválaszthatatlan párost alkotnak.
Sokan már csak azért is főznek sonkát, hogy a húsvéti sonka főzőlevében megfőzhessék a tojásokat.
De miért is olyan finomak a sonka levében megfőtt tojások?
A húsvéti sonka, a főtt tojás és a piros retek hármasa hagyományosan mindig együtt szerepel az ünnepi asztalon.
De miért van ez így?
Milyen szerepe van ezeknek az ételeknek a húsvéti ünnepek során?
Ebben a blogbejegyzésben utánajárunk, hogy miért fogyasztanak az emberek húsvétkor sonkát, tojást és piros retket.
A füstölt sonka főzés rejtelmeiről megoszlanak a vélemények.
Úgy is fogalmazhatunk, hogy sok szakértője van a folyamatnak, pedig a hihetelenül egyszerű.
Az nyilvánvaló, hogyha a víz hőmérséklet ideális és a főzési időt is jól választjuk ki, akkor máris sikerünk lehet.
Türelem, türelem és türelem. Lassú tűz és türelem!
A húsvéti sonka választék elég tágas.
Parasztsonka, szívsonka, füstölt lapocka, füstölt darabolt comb, füstölt tarja, kötözött sonka.
A jó minőségű sonka alapanyag friss amit tökéletesre pácolnak, majd füstölnek. A füstölő fa fajtája bükk, tölgy vagy akác. A sonkák vagy egyéb húsok füstölési ideje legalább 24 óra.
De mégis mi a különbség a sonkák között?