Alma & körte

Alma a legősibb gyümölcs

A modern tudomány is alátámasztja, hogy az almának rendkívüli gyógyító értéke van, ami köszönhető a gyümölcs húsának. Természetes antioxidáns tartalma igen magas. Védik az erek falát, csökkentik az asztma kockázatát, segítik a zsírok lebontását és a tüdő működését. Rendben tartja a koleszterinszintet, védi szívünket. Csökkenti a tüdő-, vastagbél-, és mellrák kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatású, védelmet nyújt ízületeinknek. Segíti az emésztést, javítja a memóriát, szabályozza a máj és a vese működését, csökkenti a köszvény kockázatát.

Ajánlott még láz, gyulladás, álmatlanság kezelésére. Tartalmaz káliumot, kálciumot, foszfort és vasat. A, B, C vitamint tartalmaz.

Érdekesség, hogy az alma levelével régen sebet is kezeltek.

Az alma egy olcsó és finom vitaminforrás, ami segít a betegségek megelőzésében.

Rendkívül sok fajtája révén mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz létezik savanyú és édes, kásás vagy ropogós, zöld, piros, de akár a kettő keveréke is.

Nézet:
Nézet:

A régi mondás szerint,

"Naponta egy alma távol tartja az orvost."

"Mielőtt ágyba bújsz, egy alma, s az orvos koldulni megy ma."